Mp3 Player

Tuesday, 7 March 2017

Ward 7B 4th Biopsy

Dekat 2tahun xmasuk ward....ingtkan boleh la tahun nie break the record mcm tahun lepas...sekali Dr suruh admit utk biopsy.....Biopsy ke4 Nurse kata Patient Gold Medal nie...

My kidney..besar 10.6cm....

Tuesday, 31 May 2016

The Sleepy SLE...

Conversation dgn DR.Faizal Smlm
DR:syakilla, awak sihat?
Aku: sihat sgt. Dr gelak
DR: makan ubat x? Kita tgk result darah awak..
Aku: Makan la Dr, mne pernah skip..
DR: kita tgk result lepas Dialisis...
RBC- ok 10, WBC-ok, Albumin-ok, Potassium-ok, creatinine-ok 101, smua ok.
Ak: nampak x sy makan ubat semua okay, DR je xcaya
DR: awak kerja ape?
Aku: recruitment, foreign hire.. pening ckit layan diorg
DR: awak jgn stress tau
Ak: mne ad sy stress, sy kerja kat mid valley klu stress sy turun bwh gi shopping la DR
DR: Seronok sgt office kat shopping mall.
Aku:DR pon ad tu kat depan hospital, Selayang Capitol...hahaha
DR:Kaki awak dh elok?
Aku: Dh,aritu xtau mcmne tiba2 je bengkak...asal nak jumpa DR je dia sakit...
DR: kita jumpa lg 3bulan...hmmm.. eh xbleh nti awak xmkn ubat..kita jumpa lg 2 bulan...n kita tgk lepas raya mcmne...
Aku: DR ni mcm tau je sy mcmne waktu raya.. hehehehe..
Disebabkan terlalu seronok, ak lena dlm tren sampai Kuala kubu bharu...terpaksa patah balik..
Kesimpulannya: Result Darah semua Excellent... wehoooo...Alhamdullillah..so raya ni boleh raya sehingga Lupa diri...uwahahaha

Wednesday, 27 April 2016

Hari tanpa SLE...Jangan mimpi~!!!!

Ada ke hari tanpa SLE utk lupus fighter... Tidak sama sekali...

Hari yg ditempuhi ada saje yg xkena...

Sakit Perut...
Gastrik...
Xsedap badan...
Selsema...
Cirit Birit...
Pening kepala....

Bukan mengada-ngada tapi itu hakikatnya...

Once ko dh tau sakit nie... ada 2 pilihan ko nak give up @ kehidupan perlu diteruskan....

Bagi aku kadang2 terasa nak give up tp ckp dengan diri sendiri

"Nabila, kehidupan perlu diteruskan, klu xde org nak support kita, Allah kan ada...diri sendiri juga ada.. ko pandai berdikari..."

Tuesday, 16 February 2016

Erti Bersyukur....

Bila baca " memories " mengimbau semua ujian ak dh lalui dari penyakit ak,

dari rujuk 1 pakar ke 2, 3 pakar, 1 rawatan ke rawatan yg lain..
Huh! ubat jgn ckp la... dari makan ubat je ke kimoterapi pas tu dialisis, lepas tu exchange antibody..
dari operation, cuci luka operation, tebuk leher, masuk darah, ape lg yg ak xcuba??

Hampir semua jenis rawatan, minor operation, procedure n selagi ada cara utk selamatkan nyawa selagi tu DR di Hospital Selayang cuba bg yg terbaik utk aku... 
dari creatinine 90 naik sampai 200++ sampai dialisis..n back to normal again....dari kidney berfungsi sampai kidney tiba2 gagal berfungsi n sekarang

Alhamdulillah semua sihat n kembali berfungsi...

BILA SAAT AKU RASA YG DIRI INI SEMAKIN MENGHAMPIRI KEMATIAN,

DISITU AKU PUJUK HATI & MENYATAKAN INI HANYA SEDIKIT UJIAN YG DIBERIKAN OLEH ALLAH...

ADA LAGI YG LEBIH BERAT LAGI UJIANNYA...

DISAAT ITU AKU TAHU ERTI BERSYUKUR & KEMBALI UTK MASA DEPAN....

#LUAHANHATISEORANGPESAKIT

DISAAT AKU DIUJI JUGA AKU KESEORANGAN.. HANYA PESAKIT2, NURSE2 DI WAD SAHAJA MENJADI PENEMAN...

KETIKA PESAKIT LAIN GEMBIRA MENIKMATI MASA2 BERSAMA KELUARGA YG DATANG... AKU HANYA MELIHAT...

AKU SUNYI...

APABILA NURSE BERTANYA "Xpernah nampak famili Syakilla"

AKU MEMBALAS DGN SENYUMAN "Ayah n Mak nak dtg jauh... kesian diaorg..Xpe lgpon Sy dh besar"

YA ALLAH... Dlm hati siapa yg tahu...hanya ALLAH SWT....

TAPI DISAAT AKU KESUNYIANLAH... AKU DITEMANI DGN INSAN BERNAMA SAHABAT!!!

Friday, 9 October 2015

Pencarian Kerjaya bermula...

Setelah berkonvo pada MEI lalu, aku terpikir2
mcmne nak cari kerja?
nak kerja ape? 
Boleh ke Majikan terima aku?

Dengan keadaan aku yg sakit mcmnie...Bagi aku, selagi aku larat aku akan bersungguh-sungguh dlm membuat segala tugasan yg diberi...

Aku sebenarnya.. seronok, cemburu tgk kawan2 yg semakin berjaya..kerja siang malam, makan gaji, pergi sana sini.. aku hanya keluar masuk Hospital, duduk rumah, tanam bunga matahari,masak..bosan jugak...tapi aku redha semua ada hikmahnya.... *Bunga Matahari yg aku tanam walaupun kecil dan comel tapi dia sgt cantik*

Cantik kan??


Aku tetap berusaha mengisi segala peluang, borang dan mcm2 lagi...

I need a Job~!!!!!!



Wednesday, 20 May 2015

Officially Graduated!!!!!! Alumni UiTM...!!!! Aku Budak DEGREE!!!

Tanggal 16 Mei 2015, jatuh gedebuk pada HARI SABTU, HARI GURU aku dengan suka hati, suka cita graduate dari Fakulti Pengurusan Maklumat.....!!!!! happy!!!!
Nampak x heel aku?? 4 inch tu~!!! aku xpercaya beb!!! aku dpat pakai heel biasanya aku pakai wedges je...

 Okay aku citer hari kejadian,

aku bertolak dari rumah Jam 10.30 pagi.. ada ke ayah aku siap mandi balik, bercukur rambut la, misai la, mcm dia nak konvo?? aku dh siap kol 9 lg... risau xsempat..

sampai Shah Alam jam kol 12tgh hari.. naseb la aku dapat sesi petang... jammed dia jgn ckp la... ayah akuu terus hantar ke DATC.. tp xtau jln ke DATC dpt hantar sampai Stadium UiTM..jam kol 12.30.. menggila la aku lari.. sebelum aku lari aku bukak heel aku pakai flat shoe...

Flat Shoe yg kurg ajar dia makan kaki aku... sekeliling habis melecet...


Dari stadium nak ke DATC aku jumpa tangga paling horror!!! bapak tinggi!!! kalah tangga Batu Caves...

lepas tu masalah lagi aku pergi ke bahagian B.. no aku A50 terpaksa aku berlari ke bahagian A.. boleh mati aku hari tu.. dh la jubah xpakai!!!! aku xsempat tangkap gambar

Miro tercinta, syg intan payung wat hal!!! hang plak dia!!! tension tol~!!! xbergambar aku dlm DATC... camera dayah pon aku xsempat nak tangkap byk2... letih siot~!!! x___x


Cantik Gilos Gambar...
sampai majlis berlangsung, aku bukak heel maka berkaki ayam la aku... peduli la semua tu~!!!
jam 2.35ptg aku kat atas pentas.. *cua tgk jam aku tu kol bape* dlm kepala otak "Jangan tersungkur dah la".... Terima Kasih Pro Cansellor.... Naseb x selfie dgn Pro Cansellor klu x kne gantung la aku punya Degree... hahahha...

Citer2 negatif aku malas nak ungkit... Lepas selesai majlis aku cari ayah aku xjumpa rupa2nya dia dh tunggu dlm kereta... tu yg aku malas nak ckp...!!! aku jumpa dayah n shahar... tangkap gambar la ape lg... hehehe..

Balik aku suruh ayah aku balik dulu n aku ikut dayah!!! sbb TIME TO PHOTOSHOOT SESSION~!!!!

Aku seronok sgt!!! Mula2 ingat nak gi Putrajaya... rse mcm dh lewat so kami pergi Bulatan Masjid Shah Alam... *xtau nama sebenar bulatan tu*... tgh2 tu ada lanskap cantik~!!!! 


I'm Princess of the Day!!!!!!

Hari Konvokesyen Degree merupakan sekali dalam seumur hidup lain la ko nak amik degree kos lain plak~!!! be so enjoy la sebaik mungkin...!!!!! bak kata orang *Enjoy sampai LEBAM!!!!*

Lagi satu *AKU BANGGA DAPAT BELAJAR DI UiTM!!!* 

*DEGREE DARI UiTM*
 aku wat statement ni sbb ada org perkecilkan degree yg aku pertaruhkan dengan sakit aku lg selama 4 tahun!!! ko ape tahu!!!!?? Bajet Perfect sgt~!!! 
Okay Sekian Terima KAsih... Nti Cerita LAgi~!!!!




Friday, 27 February 2015

Officially Graduated~!!!!! After 4 Years~

For the first time in my degree studies
 I got 4 Flat~!!!! I'm so Happy!!!!!!
wehoooooooo!!!!!
This is too Awesomeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
Thank You Allah SWT, Parents, Friends, My 2 classes of Classmates, coursemates, my enemy, my crush, my siblings and all that supports and "Doa" for me..... I'm too Appreciated it~!!!!