Mp3 Player

Wednesday, 29 August 2012

ADMIT WARD LAGI...

      Salam..... hai en.blog??? rindu kan..?? isnin baru nie aku ader appointment DR. mcm biasa ler kat Hospital Selayang la. hri nie aku xgi sorg2 tp aku ditemani oleh kawan2 aku... ARIEF, DAYAH MUHAMAD, & NABIHAH. aku xnak susahkan diorg tp diorg yg nak teman so aku ikutkan jer... pastu tunggu punya tunggu aku sampai no. aku kne panggil DR. trus DR. cakap "result kidney awak teruk kne admit ward ni" kebetulan plak peha aku ader bengkak & dah berlubang so 2 yg jd alasan kne admit gak.. nak nangis pon ader gak...kawan2 lain beraya aku lepak kat HOSPITAL.....
   
      aku gi daftar sendiri kat ward 10B katil 22....nampak mcm berani tp menangis aku dlm hati...kali nie pon aku duduk bilik sorang walaupun 3rd Class aku rasa dah mcm 1st Class..... mcm biasa la JARUM BUTTERFLY kne cucuk la.... waktu DR. nak cucuk jarum..first salur darah dia cucuk xdpt padahal dah terang2 nampak salur tu. aku dh nak nangis...pastu dia cari salur yg lain xdpt cucuk gak...air mata aku dh meleleh... salur yg ke-3 pon xdpt, lagi byk air mata aku meleleh....n DR. 2 serba salah nak cucuk...kali ke-4 dia cari betul2...lama gak la...waktu 2 aku dah teresak2 dah...DR. dari semua pakar turun..dari DR. kidney, rhuematoid, dermatology, SLE, ahli farmasi pon turun sampai ke HEAD DR...ramai sgt DR. yg lawat aku...

     Seronok diorang amik darah aku...result darah pon teruk..RBC aku turun and DR.suruh masuk 2pain darah baru...tapi esoknya nasib result RBC aku naik so xjd masuk darah....YEAY!!!!..citer plak pasal luka aku kat peha...semua DR. tgk malu aku nak tunjuk tp nak wat mcmne REDHA~...DR. kata nie teruk lubangnya dalam takut nti ader jangkitan kuman...so kne DRESSING dgn nurse...sakit sangat3...sampai aku meraung2...teresak2 sampai xbersuara...lepas 2 dapat makanan aku terus diam..hehhehe

     DR. dari surgery dtg tgk luka aku... dia kata "kena extended lagi besar lubang 2 sbb senang nak cuci & buang semua nanah yg ader"...perghhhhhh.....lagi la berderau darah aku...diorg dtg bwk peralatan nak besarkan lubang kat peha aku...puffff~~ mengeluh aku..pastu diorg suntik bius...2 pon aku dh meraung...sakit sgt2...banyak giler darah yg kuar waktu dia extended kan, aku nie takut tapi aku tgk gak sbb aku suka warna merah...so aku suka tgk darah...pastu dah siap semua..DR.2 masukkan plak kain kasa dlm lubang 2..perghhhh walaupon dh bius tp sakit sgt3...meraung lagi la aku....& dia kata hari2 kne DRESSING...huhuhuhhuhu..semlm DRESSING kuarkan kain yg dh disumbat and ganti dgn yg baru pon aku nangis walaupun dh bg ubt tahan sakit..nurse 2 masukkan cikit2 kain yg baru dlm lubang 2....pedih weh!!!!!! dah settle semua, makanan tengah hari dah sampai so lepas dh puas nangis aku pon diam & makan...sedap woooo~~... sampai sini jer la aku citer nti aku sambung...nak sambung tido jap...bye2.... gambar xde sbb xlarat aku nak tangkap....

 

2 comments: